PARA YENGIL ATLETIKACHILARDA START TEZLIGINI RIVOJLANTIRISH USLUBIYATI - Qiyomova Shohsanam Yarash qizi (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada para yengil atletikachilarda start tezligini rivojlantirish uslubiyati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Start bosqichining para sportchilar natijasiga bevosita ta’siri, ularning imkoniyatlaridan kelib chiqadigan texnik va psixologik xususiyatlar yoritiladi. Shuningdek, maxsus mashqlar majmuasi, individual yondashuv va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish orqali start tezligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Maqolada para sportchilarda start tezligini rivojlantirishning sog‘lomlashtiruvchi, tarbiyaviy va sport natijalarini yaxshilovchi ahamiyati ta’kidlangan.
Keywords: Para yengil atletika, start tezligi, texnika, maxsus mashqlar, individual yondashuv, psixologik tayyorgarlik, nogironligi bo‘lgan sportchilar, metodika, chidamlilik.