Tuxum yo‘nalihsidagi jo‘jalarni Quruq sut ozuqa qo‘shimchasi yordamida parvarishlashda Aniqlash tajribasini o‘tkazish natijalari - A.A.Narimov; A.E.Yangiboyev; I.R.Xolbo‘tayev (Open Academia, 2024)
Mazkur yo'nalishda bundan oldin o'tkazilgan ko'plab tadqiqotlarning ijobiy natijalariga qaramay, fundamental va hayvonlarda ovqat hazm qilishning ovqatlanish tarkibidagi o'zgarishlarga moslashish mexanizmi oshqozon-ichak traktining (GIT) ekzokrin funktsiyasi bilan bog'liqligini ko'rsatadi. va zamonaviy krosslarning yuqori mahsuldor parrandalari retseptida mahalliy proteinli ekinlarni va rus olimlarining prebiyotik va probiyotik preparatlar ko'rinishidagi so'nggi ishlanmalarini birgalikda qo'llash bo'yicha amaliy tajribalar hali ham etarli emas. Ularning oshqozon-ichak traktining rivojlanishini birgalikda rag'batlantirish va ozuqa, ayniqsa oqsildan foydalanishni yaxshilash mexanizmi amalda o'rganilmagan. Qolaversa asab va gumoral tartibga solishni hisobga olgan holda, ozuqa antibiotiklarisiz yangi turdagi parhez ta'sirida yosh va katta tovuqlar tanasining stressga chidamliligini oshirish jarayonining mexanizmi o'rganilmagan
Keywords: tuxum; oqsil; tajriba; klechatka