Нанотехнологиянинг Сунъий Интеллект Билан Алоқадорлигининг Фалсафий Таҳлили - Аширматов Ҳаёт Хаитович (Open Academia, 2025)
Ушбу мақолада нанотехнология ва сунъий интеллектнинг ўзаро интеграцияси техник, илмий ва фалсафий нуқтаи назардан таҳлил қилинган. Наноматериаллар синтези, нанофабрикация жараёнлари ва интеллектуал сенсор тизимларида сунъий интеллектнинг ўрни ёритилган. Шу билан бирга, нано– сунъий интеллект интеграциясининг онтологик, эпистемологик, аксиологик ва антропологик муaммолари кўриб чиқилган. Мақола натижалари фан ва техника кесишувида янги тадқиқот йўналишларини белгилаб, интеллектуал материаллар ва наноқурилмаларнинг келажаги ҳақида илмий хулосалар беради
Keywords: интеграциясининг; Наноматериаллар; интеллектнинг