HARBIY BOSHQARUV TIZIMI – AMIR TEMUR SALTANATI HARBIY XAVFSIZLIGI TA’MINLANISHIDA MUHIM VOSITA SIFATIDA - Xodjixodjayev Farhodjon Mahmudjonovich (Academia One Publishing, 2025)
Ushbu maqolada Sohibqiron Amir Temur saltanatida harbiy boshqaruv organining tashkiliy tuzilishi va uning boshqaruv faoliyati haqida gap boradi. Saltanat harbiy boshqaruvida retrospektiv tahlili “harbiy boshqaruvni o‘tmishdagi va bugungi tuzilishi” kontekstida olib borilgan islohatlar, harbiy boshqaruv bo‘g‘inining iearxiya ko‘rinishi va uning faoliyati, shuningdek, boshqaruv shakli va undagi ko‘rinish hamda Sohibqiron tomonidan joriy etilgan harbiy lavozimlar, ularning tashkiliy tuzilishi bugungi kun tushunchasi bilan qiyosiy tahlil qilingan.
Keywords: qurolli kuchlari; harbiy boshqaruv tizimi; mamlakat xavfsizligi