O‘ZBEK XALQINING JAMOAVIY MAROSIMLARIDAGI QADIMGI E’TIQODLARNING O‘RNI - Asqarov Tohir (Journal Park Publishing, 2023)
O'zbek xalqi qadimgi e'tiqodlarni saqlash va ularni jamiyatimizda o'zgarganligini o'zaro aloqalarimizni ta'minlash uchun muhim ko'rsatkichlar deb ko'rishadi. Ular tarixiy, ijodiy, madaniy, va milliy kimligimizning mustahkam ko'rinishidir. Qadimgi e'tiqodlarni saqlash o'zbek xalqi uchun birinchi darajada bo'lgan muhim vazifalardan biridir. Ular o'zbek xalqining bir-biri bilan do'stonligini, xalqaro aloqalarini, milliy birlik va taraqqiyotni kuchaytirishda yordam beradi. Qadimgi e'tiqodlar orqali o'zbek xalqi o'z tarixiy yurtimizni saqlash va uning milliy kimligini mustahkam qilishni davlat, madaniy jamiyat va har bir fuqaro uchun katta muhimlikka ega.
Keywords: o’zbek xalqi, jamoaviy marosimlar, milliy rassomlik, o’zbek adabiyoti, san’at.