LANDSHAFT ARXITEKTURASIDA O’SIMLIKLARDAN KOMPOZITSIYA YARATISH - Nurmuradova Yulduz Bazarovna (Scientific Trends, 2023)
Bugungi kunda landshaft arxitekturasining sifatiga qo‘yiladigan talablar ortib bormoqda. Jumladan, iqtisodiy, ijtimoiy - demografik, me’moriy - badiiy va tabiiy - iqlim sharoitlarini hisobga olish bilan bog‘liq bo‘lgan hamda ekologiya, sanitariya - gigiena va estetik talablardir. Ana shu talablar majmui shaharlar muhiti va ularning landshaft arxitekturasi yechimlarining shakllanishidagi o‘ziga xos zamonaviy omillar sifatida ro‘yobga chiqmoqda. Ammo bu omillar yuqoridagi talablarni qondirishda birmuncha kamchilik yoki yetishmovchilik kabi xolatlarni yuzaga keltirdi.
Keywords: kompozitsiya,landshaft,bog’lar,butalar,tuproq,dekorativ bezak,topiar san’ati.