INGLIZ TILI DARSLARIDA MAQSADLI MASHQLAR ORQALI TALABALARNING NUTQ VA TIL MALAKALARINI OSHIRISH - Alieva Dilafruz Muxtarovna (The Conference Hub, 2025)
Ushbu ilmiy maqola ingliz tili darslarida o‘quvchilarning nutq va til kompetensiyalarini yaxshilash uchun maxsus mashqlarni birlashtirishning ahamiyatini ochib beradi. Samarali muloqot qobiliyatlari bugungi globallashgan dunyoda muhim ahamiyatga ega bo'lib, o'qituvchilar talabalarning lingvistik qobiliyatlarini oshirish uchun innovatsion strategiyalarni qo'llash zarurligini ta'kidlaydi. Nutq va til ko'nikmalarini rivojlantirish uchun mo'ljallangan mashqlarni birlashtirish orqali o'qituvchilar o'quvchilar o'rtasida samarali muloqot ko'nikmalarini rivojlantiradigan qulay o'quv muhitini yaratishi mumkin. Ushbu maqola ingliz tili darslarida o'quvchilarning nutq va til malakalarini oshirishga yordam berish uchun o'qituvchilar amalga oshirishi mumkin bo'lgan turli mashqlar va metodikalarni o'rganadi.