ISSUES OF TAKFIR AND INSURGENT IN THE TAFSIR OF IMAM MOTURIDI - Sodikov Jurabek (Journal Park Publishing, 2023)
Бугунги куннинг долзарб мавзуларидан бири, шубҳасиз, “такфир” масаласи ҳисобланади. Чунки, ҳозирги пайтда кўплаб мутаассиб фирқалар томонидан мусулмонларни кофирга чиқаришда ҳаддан ошиш, яъни куфр саналмайдиган ишларда ҳам кофирликда айблаш ҳолатлари кузатилмоқда.
Keywords: Такфир, боғийлик, Мотуридий, эътиқод, “Таъвилот аҳли-с-cунна”, хорижийлар, мушрик.