TALABALARINING ILMIY-TADQIQOT FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH (MUHANDISLIK MUSOBAQALARI VA XAKATONLAR ASOSIDA) - Muxamadiyev A.Sh f.m.f.d dotsent; Nomozova Noiba Zayniddin qizi (The Conference Hub, 2025)
Mazkur ishda texnika universitetlari talabalarining ilmiy-tadqiqot faoliyatini rivojlantirishda innovatsion o‘qitish texnologiyalarining samaradorligi o‘rganiladi. Muhandislik musobaqalari va xakatonlar asosida tashkil etilgan o‘quv jarayonlari talabalarda amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish, kreativ yondashuvni shakllantirish va ilmiy izlanishga qiziqishni oshirish vositasi sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu metodlarni ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning afzalliklari, amaliy natijalari va istiqbollari yoritilgan.
Keywords: ilmiy -tadqiqot faoliyati, muhandistlik musobaqalari, xakatonlar, innovatsion o‘qitish texnologiyalari.