Kasb kasalliklari - Rustamjonov Nu’monjon Dilshodjon o’g’li (Periodica Journal, 2022)
Ushbu maqolada kasbiy patologiyaning zamonaviy umumiy nazariy tomonlari bayon qilingan bo’lib bunda shuningdek, kasb kasalliklarining tasnifi, davolash va ularning oldini olishning umumiy prinsiplari yoritilgan. Kasb kasalliklari tasnifiga tibbiy deontologiya masalalari, O’zbekiston Respublikasida ko’p uchraydigan asosiy kasb kasalliklari va ularning kechish xususiyatlari to’g’risida ma’lumotlar keltirilgan.
Keywords: to’g’risida; Respublikasida; olishning; kasalliklari