ЁРУҒЛИК ЭНЕРГИЯСИ РЕСУРСЛАРИНИ КАРТАЛАШТИРИШ ВА ХОРИЖИЙ ТАЖРИБАЛАР БИЛАН ТАҚҚОСЛАШ - Абдусали Саматович Суюнов; Шухрат Абдусалиевич Суюнов; Азиз Низамович Инамов; Камола Боратовна Рахматуллаева; Муяссар Комилўғли Исаков (Open Academia, 2023)
Мазкур мақола хорижий тажрибалар асосида муқобил энергия манбаларини карталаштириш орқали муқобил энергия ресурсларидан фойдаланиш бўйича минтақавий ҳамда маҳаллий даражадаги маълумотлар базаси ва картларини ишлаб чиқиш, шамол, қуёш, кичик сув оқимлари, геотермел ресурсларга доир статистик маълумотларни тўплаш, муқобил энергия ресурсларидан фойдаланишга диор мавзули карталарда табиий ва ижтимоий-иқтисодий кўрсаткичларни схемалаштириш, мамлакатимизда бугунги кунда муқобил энергия ресурсларидан фойдаланиш бўйича муайян илмий тадқиқот ишларини олиб бораётган олимларнинг натижаларини таҳлил қилишга бағишланган
Keywords: муқобил энергия; ГИС; NREL USA