O‘ZBEK BOLALAR ADABIYOTIDA MA’RIFIY SHE’RLAR VA ULARNI O‘RGANISHNING AXLOQIY-TA’LIMIY AHAMIYATI - Zoyirova Dildora Yusuf qizi (Journal Park Publishing, 2023)
Maqolada o`zbek bolalar she’riyatidagi alohida turkumni tashkil qiluvchi ma’rifiy she’rlar tahlili va tadqiqi hamda ularni boshlang`ich sinflarda o`rganishning axloqiy-ta’limiy ahamiyati haqida fikr yuritiladi.
Keywords: ma’riy, ma’naviy, didaktik, istiqlol, badiiy, obrazlilik, pedagogik, nazariy, tafakkur.