Корхоналарнинг Молиявий Барқарорлигини Таъминлашнинг Инновацион Модели Ва Ундан Фойдаланиш Имкониятлари - Муфтайдинов Бобур Қиёмитдинович (Academia One Publishing, 2023)
мақолада корхоналарнинг молиявий барқарорлигини таъминлашнинг инновацион модели, ундан фойдаланиш имкониятлари ва йўналишлари қараб чиқилган. Унда мавзунинг долзарблиги ва мавзуга тегишли Ўзбекистон Республикаси Президентининг Фармон ва Қарорлари ҳам келтирилган. Соҳага оид тадқиқотлар натижасида эришилган ютуқлар қайд этилган. Бунда корхоналар молиявий барқарорлигини таъминлаш учун ишлаб чиқилган “ЎФХММ – модели” ҳамда мавжуд 14 та имкониятларидан фойдаланиш йўналишлари ҳам келтирилган
Keywords: барқарорлик; барқарор ўсиш; харажатлар тежамкорлиги; молиявий барқарорлик