XITOY TILIDA SAVDO-SOTIQQA OID TERMINLAR TAHLILI - Mavzuna Usmonovna Atamuradova (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada xitoy tilidagi savdo-sotiqqa oid terminlar, ularning tarjimasi, qo‘llanilish sohalari, xitoy tilidagi terminlarning boshqa tillardagi terminlardan farqlari va ushbu terminlarni shu tilni o‘rganuvchilarga o‘qitishda o‘ziga xos xususiyatlari o‘rganilgan.
Keywords: termin, zamonaviy xitoy tili, neologizm, uslub, lug‘at, bozor iqtisodiyoti, tijorat xitoy tili, iqtisodiy siyosat, iqtisodiy atama.