O‘ZBEK MUMTOZ SHE’RIYATI USLUBLARINING O‘RGANILISHI - Daminova Rahima Malikovna (Journal Park Publishing, 2026)
Ushbu maqola o‘zbek mumtoz she’riyati uslublarining o‘rganilish tarixiga bag‘ishlangan. Maqolada mumtoz adabiyotshunoslikda uslub masalasining o‘rganilishi, uslub masalasiga yondashuvlar, uslubshunos olimlarning ilmiy qarashlari tahlil etiladi. Shuningdek, o’zbek mumtoz she’riyati muhim o’rin tutgan turkona uslub va uning o’ziga xos xususiyatlari tahlil etilgan.
Keywords: mumtoz she’riyat, uslub, adabiyotshunoslik, uslubshunoslik, turkona uslub, Turkiston uslubi, Xuroson uslubi, bayon tarzi, poetika.