Юридик Хизматларнинг Таркиби Ва Уларнинг Бажарадиган Функциялари - Мамаюнус Қаршибаевич Пардаев; Тураев Шахриёр Шодиёрович (Academia One Publishing, 2024)
мақолада хозирга даврда бутун жахонда, шу жумладан мамлакатимизда ҳам тоборо ўсиб бораётган аҳолининг кескин ривожланиш даврида юридик хизматларга ҳам эҳтиёж ошиб бораётганлигига алоҳида аҳамият берилиб, уни қондириш учун ҳар бир давлатнинг мукаммал қонунчилигига эга бўлиши лозимлиги қайд этилган. Жамиятда қонун устуворлигини таъминлашда, қонунийликни мустаҳкамлашда, қабул қилинган қонун ҳужжатларининг мазмун-моҳиятини ижрочилар ва аҳолига етказишда юридик хизматларнинг ўрни беқиёслиги, уни амалга оширишда адвокатнинг роли муҳумлигига ҳам аҳамият берилган.
Keywords: юридик хизмат; битим; мувофиқ; жисмоний шахс