ИНКЛЮЗИВ ТАЪЛИМДА ПСИХОЛОГИК-ПЕДАГОГИК ФАОЛИЯТ МУВОФИҚЛИГИ ҲАМДА УНИНГ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Шахноза Худайшукуровна Кобилова (Journal Park Publishing, 2022)
Ушбу мақолада инклюзив таълимни ташкил этишнинг психологик имикониятлари, уни педагогик жараённи самарадорлигида тутган ўрни, хусусида сўз юритилиб, таълим стандарти, индивидуал таълим режасини муваффақиятли амалга оширишда амалий аҳамияти, психологик ёндашув таълим муҳитининг ривожланиш хусусиятини белгилайдиган етакчи омил эканлиги, таълим ва тарбиянинг психологик-педагогик шароитларини лойиҳалаш ва моделлаштириш, таълим жараёнининг барча иштирокчиларини ижтимоий-психологик фаоллигини мустаҳкамлаш ва ривожлантириш омиллари, психологик хавфсизлиги, психологик-педагогик шароитларини лойиҳалаш ва моделлаштириш, психологик саломатлигини мустаҳкамлаш, психологик зўравонлик, инсон руҳияти ресурсларини сафарбар қилиш, психофизик ривожланишнинг, коррекцион ривожланиш, ижтимоий-ўзаро ҳамкорлиги орқали инклюзив таълим жараёнини самарали психологик-педагогик қўллаб-қувватлаш, ҳиссий ва шахсий ривожланишдаги камчиликларни тузатиш, муаммоларига рационал муносабатда бўлиш илмий жиҳатдан таҳлил этилган.
Keywords: ижтимоий психология, психологик таъсир, мотивация, маънавий ва руҳий рағбатлантириш, психологик мувофиқлашув, психологик ёндашув