Yuqori Sinflarda Fizika Darslarida Internet Texnologiyalaridan Foydalanish - Qodirov J.R; Avezov I.Y (Open Academia, 2023)
Maktab fizikasi xonasi sharoitida ko'plab hodisalarni namoyish etish mumkin emas. Masalan, bu mikromolekulyar hodisalari yoki tez oqadigan jarayonlar, yoki ofisda bo'lmagan qurilmalar bilan tajribalar. Natijada, o’quvchilar o'qishda bir qator qiyinchiliklarni boshdan kechirmoqdalar, chunki ularni aqlan tasavvur qila olmaydilar. AKT va Internet resurslar nafaqat bunday hodisalarning modelini yaratishi, ko’rsatishi, balki jarayonning shartlarini o'zgartirishi, o'zlashtirish uchun o'quv materialini maqbul taqdim etishi bilan "siljitish" imkonini beradi. Shuning uchun ushbu maqolada yuqori sinflarda dars davomida internet texnologiyasidan foydalanishning bir necha usullari keltirilgan
Keywords: Fizika; internet texnologiyasi; resurs