HUDUDIY IQTISODIY MEXANIZMNING MINTAQADA TA’LIMGA VA IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Rahimov Sardor Uralovich (The Conference Hub, 2025)
Hududiy iqtisodiy mexanizmning asosiy maqsadi - hududning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini samarali tashkil etish va boshqarish orqali aholi farovonligini oshirish va har bir hududning ichki imkoniyatlarini ishga solgan holda muvozanatli va barqaror rivojlanishni ta’minlashdan iboratdir.