GLOBAL IQLIM O’ZGARISHI SHAROITIDA FARG’ONA VODIYSIDA SUV RESURSLARIDAN FOYDALANISH - Jobborov A’zam Mashrabovich (Journal Park Publishing, 2023)
Ushbu maqolada global iqlim o’zgarishi davrida Farg’ona vodiysi tabiiy suv resurslarini holati va ulardan foydalanishni hozirgi kundagi muammolari haqida qisqacha ilmiy, ommabop ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek chuchuk suv muammosini oldini olishga qaratilingan fikrlar va mulohazalar yoritilingan.
Keywords: Global iqlim o’zgarishi, Farg’ona vodiysi suv resurslari, daryolari va ularning taqsimlanishi, daryolar suvlaridan foydalanish, qurg’oqchilikka moslashgan qishloq xo’jaligi, tabiiy va sun’iy adaptasiya.