SPORTCHI MURABBIYLARDA KASBIY STRESS VA EMOTSIONAL SO‘NISH HOLATLARI PROFILAKTIKASI - Nasimov Sadriddin Xurazboyevich; Abdujalilova Mohichexra Nurpulat qizi (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada sportchi murabbiylar o’rtasida kasbiy stress va emotsional so’nish holatlarining yuzaga kelishi, ularning sabablarini aniqlash hamda oldini olish va bartaraf etish usullari ko’rib chiqiladi. Maqolada stressni boshqarishning samarali texnikalari, ish va shaxsiy hayot balansini topish, qo’llab-quvatlash tizimining ahamiyati va o’zini tiklash uchun dam olishning zarurligi haqida so’z yuritiladi. Shuningdek murabbiylarning malakalarini oshirish va ruhiy salomatlikni mustahkamlash uchun tavsiyalar beriladi.
Keywords: Profilaktika, stress, emotsional so’nish, kasbiy stress, motivatsiya, charchoq, o’z o’zini tiklash.