Ona Tili Darslarida Kommunikativ Yondashuv Orqali O’quvchilarning Nutq Faoliyatini Shakllantirish - Fayzullayeva Lobar Saydin qizi (Academia One, 2025)
Maqolada boshlang‘ich sinf ona tili darslarida kommunikativ yondashuvni qo‘llash orqali o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutq faoliyatini shakllantirish masalasi yoritiladi. Prezident farmonlari va ilg‘or pedagogik qarashlar asosida til kompetensiyasini rivojlantirish zaruriyati asoslab beriladi. Tadqiqotda dars jarayoniga kommunikativ mashqlarni integratsiya qilish usullari tahlil qilingan. O‘quvchilar nutqining faolligi, mustaqil fikr bildirish va muloqotga kirishish ko‘nikmalari shakllanganligi amaliy tajribalar bilan tasdiqlanadi. Xulosa qismida kommunikativ yondashuvni tizimli joriy etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.
Keywords: Kommunikativ yondashuv; ona tili darsi; nutq faoliyati