TEKISLIKDA IKKINCHI TARTIBLI CHIZIQLAR: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY QO‘LLANILISHI - Anvarova Mohiraxon Ortiqmirza qizi; Ilmiy rahbar: Mahmudova Dilnoza Xaytmirzayevna (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur maqolada tekislikda ikkinchi tartibli chiziqlar, jumladan, aylana va ellipsning kanonik tenglamalari, ularning xossalari va amaliy qo‘llanilish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Nazariy asoslar bilan birga ushbu geometrik obyektlarning muhandislik, arxitektura va boshqa sohalardagi ahamiyati yoritiladi.
Keywords: ikkinchi tartibli chiziqlar, aylana, ellips, kanonik tenglama, amaliy qo‘llanilish, geometriya, matematik modellashtirish.