KOMPOZITSION, LOKBO ‘YOQ VA REZINA MATERIALLARI KIMYOSI VA TEXNOLOGIYASI MATERIALLARIDAN OQILONA FOYDALANISH - Mardonova Zuxra Shuxratovna (Journal Park Publishing, 2025)
Maqolada zamonaviy kompozitsion, lokbo‘yoq va rezina materiallarining kimyoviy tarkibi, texnologik xususiyatlari hamda ulardan oqilona foydalanish yo‘llari tahlil qilinadi. Ushbu materiallar sanoatning ko‘plab tarmoqlarida qo‘llanilib, ularning samarali va ekologik xavfsiz ishlatilishi hozirgi davrning eng muhim masalalaridan biridir. Maqolada resurs tejamkor texnologiyalar, chiqindilarni kamaytirish, qayta ishlash va bioasosli materiallar ishlab chiqish istiqbollari yoritilgan.
Keywords: kompozitsion materiallar, lokbo‘yoq, rezina, polimer texnologiyasi, resurs tejamkorlik, ekologik xavfsizlik, qayta ishlash.