FOLKLORE AESTHETICS - Avezklycheva Sayat Saparklychevna (Western European Studies, 2025)
Folklor estetikasі insoniyat madaniyati va san’ati ichida muhim o‘rin tutadi. U xalqning og‘zaki va yozma ijodiy merosini, ularning estetik ta’biri va ularning go‘zallikka bo‘lgan tushunchalarini o‘rganadi. Folklor estetikasi orqali xalqning qadriyatlari, dunyoqarashi, yurakdan kelgan his-tuyg‘ulari hamda ularning hayotga bo‘lgan munosabati ochib beriladi. Bu soha ijtimoiy hayotning turli jihatlarini o‘zida aks ettiradi va madaniyatning o‘ziga xos, xalq asosida shakllangan go‘zallik konseptini tahlil qiladi
Keywords: folklor; madaniyat; munosabat; his-tuyg‘ular