TIZIMLI YONDASHUV ASOSIDA OʻQITUVCHILAR TAYYORLASH JARAYONLARINI TAKOMILLASHTIRISHNING METODOLOGIK ASOSLARI - Turg‘unova Gulnoza Muhammadjonovna (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada tizimli yondashuv asosida o‘qituvchilarni tayyorlash jarayonlarini takomillashtirishning metodologik asoslari yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining qaror va farmonlari, xalqaro dasturlar hamda ilmiy manbalar asosida o‘qituvchi tayyorlash jarayonidagi dolzarb masalalar tahlil qilingan. Tadqiqot metodlari sifatida nazariy tahlil, qiyosiy taqqoslash, diagnostika va modellashtirish usullari qo‘llanilgan. Natijalar tizimli yondashuvning pedagogik jarayonlarda samarali ekanligini ilmiy asoslab beradi.
Keywords: tizimli yondashuv, o‘qituvchi tayyorlash, pedagogik metodologiya, ta’lim samaradorligi, xalqaro dasturlar