XVI ASRDA AMIR TEMUR HAYOTI VA DAVLATCHILIK FAOLIYATINING FRANSIYADA O‘RGANILISHI - Israilov Nodir Rahimjonovich (Journal Park Publishing, 2023)
Ushbu maqola XVI asrda Amir Temur hayoti va davlatchilik faoliyatining Fransiyada o‘rganilishi masalasiga bag‘ishlangan. Unda Sohibqiron tarixini Fransiyada o‘ringanishga sabab bo‘lgan omillar ana shu davr siyosiy muhitini o‘rgangan holda yoritilingan. Jean Bodin, Lui Le Rua kabi fransuz tarixshunoslari tadqiqotlarida Amir Temur shaxsi va davlat boshqaruviga oid ma’lumotlarga munosabat bildirilgan.
Keywords: Fransiya, Amir Temur, Fransisk I, Fransuz-Usmonli ittifoqi, College de France, universalizm, Jean Bodin, Lui Le Rua.