BOLA SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASH VA MUHOFAZA QILISHDA JISMONIY TARBIYANING ROLI - Xalmatova Nasiba Bozorboyevna (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada jismoniy mashqlarni bola organizmiga ta’siri, bolani jismonan, aqlan rivojlanishida salomatlik omillari, to‘g‘ri ovqatlanish, bola tarbiyasida allomalarning fikrlari, o‘gitlari, gigiyenik qoidalar, kasalliklarni oldini olish va davolash yuzasidan maslahatlar, jismoniy harakatlarni rivojlantirish yuzasidan ma’lumotlar bayon etilgan.
Keywords: Salomatlik, tarbiya, rivojlanish, mashq, gigiyena, jismoniy harakat, mijoz, organizm, sport