ЖАМИЯТНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА ФАЛСАФИЙ ТАРБИЯНИНГ ЎРНИ - Юлдашев Рустам Даниёрович (The Conference Hub, 2025)
Илмий мақолада глобаллашув шароитда жамиятни ривожлантиришнинг муқобил йўлларини топишда фалсафий таълим ва тарбиянинг ўрни, унинг мамлакатимиз таълим ва тарбия тизимини демократик тарзда ислоҳ қилишнинг методологик аҳамияти, шунингдек жамиятни барқарор ривожлантириш концепциясини такомиллаштиришда, унинг объект ва субъектлари ўртасидаги боғланишларнинг кўп ўлчовли эканлигини тадқиқ қилиш зарурлиги ҳақида илмий-амалий аҳамиятга эга бўлган фалсафий фикрлар баён қилинган.
Keywords: ривожланиш, барқарорлик, беқарорлик, фалсафий таълим, фалсафий тарбия, барқарор ривожланиш, қадрият, бозор фундаментализми, барқарор ривожланишнинг мақсади ва принциплари.