PAZANDACHILIK TERMINLARINING SHAKLLANISHIDA ICHKI MANBALARNING O‘RNI - Mengnorova Qunduz Xolmurod qizi (Journal Park Publishing, 2025)
Maqolada pazandachilik terminologiyasining shakllanishida va rivojlanishida ichki manbalarning o‘rni va ahamiyati qay darajada ekanligi, ichki manbalar orqali so‘z yasash yo‘li bilan leksikaning boyishi, o‘z qatlam, tub turkiy so‘zlar ma’nolari o‘rganilib, pazandachilik terminologiyasining boyib borishida asqatadigan jihatlari ochib berilgan.
Keywords: pazandachilik terminologiyasi, o‘z qatlam, turkiy taom nomlari, tub turkiy so‘zlar, bug‘ro, sut, panir, qazi, shilon