МАЙМУНЧЕЧАК ЭТИОЛОГИЯСИ, ЭПИДЕМИОЛОГИЯСИ, КЛИНИКАСИ ВА ЎЗБЕКИСТОНДА ОЛИБ БОРИЛАЁТГАН ИШЛАР - Содиқова Дурдона Cултонмуродовна; Кармалиева Дилдора Қодиржоновна (Journal Park Publishing, 2024)
ушбу мақолада маймунчечак касаллиги этиологияси, эпидемиологияси, Ўзбекистонга кириб келишини олдини олиш, касаллик қайд этилган тақдирда эпидемиологик назорат олиб бориш бўйича Республикада олиб борилаётган ишлар хақида фикр юритилган.
Keywords: фавқулотда холат, зооноз касаллик, папула-пустулали тошмалар, Ғарбий Африка клади ва Конго худуди (марказий Африка) клади.