Таълим Сифати Ошириш – Янги Ўзбекистон Стратегиясини Бажаришнинг Муҳим Омили - Саидахрор Саидахмедович Ғуломов; Мамаюнус Қаршибаевич Пардаев; Худайназар Хабибуллаевич Эргашев (Academia One Publishing, 2026)
Мақолада таълим сифати ошириш – Янги Ўзбекистон стратегиясини бажаришнинг муҳим омили сифатида қаралган. Бунда таълимдаги эришилган ютуқларимиз билан бирга қилиниши лозим бўлган чора-тадбирларга ҳам алоҳида тўхталган. Таълим сифатини ошириш эвазига одамларнинг илми ошади ва улар жисмоний меҳнат қилишдан кўра ақлий меҳнатга мойил бўлади. Бундай меҳнат иқтисодий-ижтимоий ҳаётимизда юқори самарадорликка эришиш имкониятини яратиши исботланган. Ушбу масалалар мазкур мақолада алоҳида йўналишлар бўйича кўрсатиб ўтилган.
Keywords: Таълим; таълим хизматлари; талим сифати