SPORT VA HARAKATLI O‘YINLAR ORQALI BOLALARDA TEZLIK VA CHAQQONLIK SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH - Nishanov Abdulla Rafiqjon oʻgʻli (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda harakatli o’yinlarni qo’llash orqali jismoniy sifatlarni tarbiyalashda jismoniy tarbiya vositasi sifatida harakatli o’yinlardan foydalanish va shu asosida maktabgacha tarbiya muassasalari sharoitida bolalarning harakat faoliyatini rivojlantirish texnologiyasining nazariy asoslari va usuliy yo’llarini aniqlash, hamda maqsadga erishish jarayonida maktabgacha tarbiya muassasalari sharoitida bolalarning harakat faoliyatini rivojlantirish uchun olib borilayotgan jismoniy tarbiya va ommaviy sog’lomlashtirish tadbirlari tashkillashtirib tadqiqot olib borish ko’zda tutilgan.
Keywords: Maktabgacha ta’lim, harakatli o’yin, harakat faoliyati, harakat sifati, jismoniy tarbiya, jismoniy rivojlanish, jismoniy sifat, sog’lomlashtirish, qobiliyat, fiziologik omillar, mushak, vegetativ organlar faoliyati.