Teri Saratoni Bilan Og‘Rigan Bemorlarda Kasallik Qo‘Zg‘Atuvchisini Mikrobiologik Tahlili - Qodirov Otabek Abdullaxayevich; Karimov Xusnidin Xusanboyevich; Madaminov Rahmatillo Erkinjon o‘g‘li (Academia One Publishing, 2025)
Ushbu maqolada teri saratoni bilan og‘rigan 10 nafar bemor misolida mikrobiologik tadqiqotlar olib borildi. Olingan ma’lumotlar teri onkologik jarayonlarida mikroorganizmlarning o‘rni borligini ko‘rsatadi. Natijada, Staphylococcus aureus, Propionibacterium acnes va Human papillomavirus (HPV) infektsiyalarining saraton o‘choqlarida uchrashi aniqlangan
Keywords: teri saratoni; biopsiya; HPV; Staphylococcus aureus