Олий Ҳарбий Таълим Тизимида Ҳарбий Психология Фанини Ўқитишнинг Ўзига Хос Долзарблиги - Алиёров Алижон Буриевич; Усманов Боходир Исмаилович (Open Academia, 2024)
Мазкур мақолада ҳарбий психологиянинг тарихий шаклланиши ҳамда замонавий фан тармоғи сифатида ривожланиши босқичлари, унинг вазифалари ва тузилиши, шунингдек ҳарбий таълим муассасаларида психологик фанларни жорий этишнинг муаммо ва истиқболлари ёритилган. Илмий истеъмолга киритилмаган бир қанча психологик манбалар асосида ҳарбий психологиянинг мустақил фан сифатидаги асосий йўналишлари ва истиқболдаги муаммолари таҳлил қилинди.
Keywords: ҳарбий жамоа; психика; ахлоқий-психологик тайёргарлик