OSHKORALIK: GORBACHEVNING PARADOKSAL SIYOSATI - Yuldashev Akmal Kurbanbayevich (Western European Studies, 2023)
1985 yildan Sovet hukumatiga kelgan M.S.Gorbachevning oshkoralik siyosatining xalqaro maydonda kutib olinishi, shuningdek ichki siyosatda uning naqadar ishonchsiz reja ekanligi, kuch tuzilmalari va “Oshkoralik”ning qarama qarshilik holatidaa faoliyat olib borilganligi haqida tahlil qilinadi. Senzura amaliyoti, Gʻarb mediasi ta’siri va ichki matbuotning erkinlashuvi haqida atroflicha yoritiladi.
Keywords: Oshkoralik; Qayta qurish; Qayta qurishPolitizdat