Abdulla Avloniy Ijodida Yetakchi O'rin Egallagan Ta'limiy Axloqiy Hamda Pedagogik Qarashlar - Ergasheva Marjona Qobilovna (Open Academia, 2023)
Abdulla avloniyning ta'lim- tarbiya sohasidagi qarashlari o'zbek xalqining ruhiyati, turmush tarzi, milliy qadriyatlari bilan chambarchas bog'langanligi adibning boy pedagogik merosi ta'lim tarbiyaviy masalalarini rivojlantirish , uni o'quvchilar qalbida shakllantirishda axloqiy va ma'naviy barkamol tarbiyalashda milliy maktab bo'lib xizmat qilganini o'rganib chiqish davr talabiga aylanmoqda
Keywords: Ta'lim; milliy qadriyat; tarbiya