SUYUQ BIRIKTIRUVCHI TO’QIMA. QON FIZIOLOGIYASI : INSON ORGANIZMIDAGI AHAMIYATI VA FUNKSIYALARI - Imomova Dilfuza; Qovulova Nurizar Mo’min qizi (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada qonning suyuq biriktiruvchi to’qima sifatidagi tuzilishi , tarkibi va asosiy fiziologik xususiyatlari tahlil qilinadi . Qonning organizmdagi muhim funksiyalari -transport, himoya, termoregulyatsiya va gomeostazni saqlash kabi vazifalari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek , maqolada qonning inson salomatligini ta’minlashdagi o’rni va u bilan bog’liq fiziologik jarayonlarning ahamiyati alohida ta’kidlangan .
Keywords: qon , suyuq biriktiruvchi to’qima , fiziologiya , eritrotsit , leykotsit , trombotsit , qon plazmasi , transport funksiyasi , gomeostaz , immunitet , qon aylanish tizimi