CLASSIFICATION OF THE IMAGE OF THE MOTHER IN THE WORKS OF WILLIAM FAULKNER " AS I LAY DYING " AND OTKIR HOSHIMOV'S " WORKS OF THE WORLD " - Khudaynazarova Mahbuba Shavkat kizi (Western European Studies, 2025)
Ulyam Folknerning "As I Lay Dying" va Oʻtkir Hoshimovning "Dunyoning ishlari" asarlarida ona obrazining tasnifi, adabiyotda ona obrazining muhimligi va uning qahramonlar hayotidagi o‘rni haqida kengroq fikr yuritishga imkon beradi. Ushbu maqolada har ikkala asarda ona obrazining shakllanishi, uning qahramonlar bilan o‘zaro aloqasi va hayotiy vaziyatlarga qarshi kurashi, shuningdek, ona obrazining ijtimoiy va psixologik jihatlari ko‘rib chiqiladi.
Keywords: ona; oila; jamiyat; sabr-toqat