TASVIRIY SAN’AT MASHG‘ULOTLARIDA O‘QUVCHILARNING IJODIY TASAVVURLARINI RIVOJLANTIRISH - Karimov Xamidbek Otaxanovich; Atayeva Nargiz Rustamovna (Journal Park Publishing, 2023)
Inson dunyoga kelgan kunidanoq ichki imkoniyatlarini rivojlantirishga qodir. O‘zining layoqatlari, tasavvuri orqali atrofdagi olam bilan muloqotga kirishish malakasi insonning o‘z ichki olamini ochib beradi. Layoqatlarning vazifasi o‘quvchilarning individuallik yondoshuvi bilan uning har tomonlama rivojlanishining umumiy talablari bilan belgilanadi. Layoqatlarning shakllanishi va rivojlaninishi manba bo‘lib faoliyat ko‘rsatadiki, tasavvur esa o‘quvchilarning o‘ziga xosliklari, idrok, tafakkur, xotira, diqqat, qiziqishlar, qobiliyatlarining individual o‘ziga xosliklari bilan shartlangandir.