O‘ZBEK TILI IZOHLI LUG‘ATIDA INGLIZ TILIDAN O‘ZLASHGAN SO‘ZLARNING IFODALANISHI - Husanova Shaxina Abdurashid qizi (Journal Park Publishing, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbek tili izohli lug’atining 1981-yildagi va 2006-yildagi nashrlarida ingliz tilidan o’zbek tiliga o’zlashgan so’zlar izohi, ular o’rtasidagi o’xshashliklar va tafovutlar o’zaro qiyosiy o‘rganildi. Tilning leksik sathida bo’lgan o’zgarishlar ko’rsatildi.
Keywords: Leksikografiya, lug’at va uning turlari, olinma so‘zlar, integratsiya.