АМИР ТЕМУР-ЮКСАК МАЪНАВИЯТ ТАЯНЧИ - Салимов Азизбек Салимович (Journal Park Publishing, 2024)
Мазкур мақолада буюк бобокалонимиз Амир Темурнинг маънавият ва маърифат меъмори сифатида мамлакатда олиб борган ижтимоий, иқтисодий, сиѐсий, маънавий йўналишлардаги фаолияти илмий-фалсафий таҳлил қилинади. Маърифатпарвар ҳукмдорнинг оқил мутафаккирлар, забардаст шоирлар, йирик уламоларнинг илм-маърифат йўлидаги фаолиятларига ҳам моддий, ҳам маънавий жиҳатдан ҳомийлик қилиб, мамлакатда илм-фан равнақ топишида улкан ҳисса қўшганлиги асосланиб, бугунги ѐшларимиз тарбиясидаги аҳамияти кўрсатилади.
Keywords: Амир Темур, маънавий жасорат, “Темур тузуклари”, ЮНЕСКО, Учинчи Ренессанс, маданият, маънавият, фан ва маърифат, маънавий мерос, “Бобурнома”, миллий ва умуминсоний қадриятлар, тарихий манбалар, обидалар, инсоний фазилатлар.