ИНКЛЮЗИВ ТАЪЛИМ ИЖТИМОИЙ ХАВФСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ МОДЕЛИ ВА УНИНГ ПЕДАГОГИК ТАЪЛИМ ИННОВАЦИОН КЛАСТЕРИ БИЛАН МУВОФИҚЛИГИ - Шахноза Худайшукуровна Кобилова (Journal Park Publishing, 2022)
Ушбу мақолада инклюзив таълимни ташкил этиш жараёнида ижтмоий хавфсизлик масалалари ёритилган бўлиб, имконияти чекланган ўқувчи (бола)ларни касбий тайёргарлигига эътибор қаратишни таълимни илк кунларидан устувор омил сифатида эътироф этиш зарурлиги, уни амалда янада мувофиқлаштириш, имкониятиларини ошириш учун педагогик таълим инновацион кластери моделига асосан ташкиллаштириш, лозимлиги хусусида сўз юритилган, ҳамда муаллиф томонидан модел таклиф
Keywords: Имконияти чекланган бола, инклюзив таълим, педагогик-психологик давомийлик, ҳаёт хавфсизлиги, модел, педагогик таълим инновацион кластери, жараёни, касбий тайёргарлик, интеграция, психологик жараён, ҳудудларга мажбурий мегарция, ижтимоий-психологик кўрсаткич, руҳий ва жисмоний саломатлик хавф даражаси.