ROSSIYA IMPERIYASI HUKMRONLIGI DAVRIDA FARG‘ONA VILOYATIDA POCHTA-TELEGRAF XIZMATINING YO‘LGA QO‘YILISHI MAVZUSINING FANDA OʻRGANILISHI - Mirsoatova Sayyora Turg‘unovna; Sharipov Ziyodbek (Journal Park Publishing, 2023)
Maqolada Chor Rossiyasi hukmronligi davrida Farg‘ona vodiysida pochta-telegraf xizmatlarining tashkil etilishi tarixi tarixshunosligiga bag‘ishlangan. Ushbu maqola Farg‘ona viloyatida 1876-yilda vaqtinchalik pochta xizmatlarining tashkil etilishi, pochta idoralari faoliyati, telegraf tarmoqlarining qurilishi, 1884-yilda Rossiyaning butun hududlarida amalga oshirilgan aloqa tizimidagi islohotlar, XIX asr oxiri XX asr boshlarida vodiydagi pochta-telegraf xizmatlarining ahvoli haqidagi tadqiqotlar ma’lumot beradi.
Keywords: Chor Rossiyasi, Farg‘ona vodiysi, pochta-telegraf xizmatlari, vaqtinchalik pochta, telegraf xizmati.