Galua Nazariyasining Ba’zi Tadbiqlari Haqida - Mardanova Ranoxon Ruzmuratovna (Academia One, 2024)
Galua nazariyasi maydonlar xossalarini va ularning kengaytmalarini o‘rganuvchi algebraning muhim bo‘limidir. Uni XIX-asr boshlarida frantsuz matematigi Evarist Galua asos solgan. Galua nazariyasi matematikaning turli sohalariga katta hissa qo'shgan va turli muammolarni hal qilishda qo'llaniladi.
Keywords: matematikaning; xossalarini; ularning