Миллий маънавият тараққиётимиз гарови. - Худайбердиев Х.Х. (Periodica Journal, 2024)
Инсон, инсоният, жамиятҳаётида қадимдан муҳим ўрин эгаллаган ҳодисалардан бири-инсон маънавиятидир. Лекин кишилик тарихида маънавиятга эътибор ўзига хос тарзда содир бўлган. Маънавиятни эътироф этганлар ҳам, эътироф этмаганлар ҳам бор. Аслида эса инсон яхшилик ва ёмонлик, эзгулик ва ёвузлик, бунёдкорлик ва вайронкорликни, поклик ва нопокликни, руҳиятлиликни ва руҳиятсизликни қадимдан бирбиридан ажратиб тушунишга ҳаракат қилиб келган
Keywords: этганлар; руҳиятсизликни; бирбиридан