O‘ZBEKISTONDA KASBIY TA’LIM TIZIMIDA AXBOROT BILAN ISHLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA XORIJIY TAJRIBA: GERMANIYA, JANUBIY KOREYA VA SINGAPUR MODELLARINI QO‘LLASH - Ashurova Sanobar Yuldashevna (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada Germaniya, Janubiy Koreya va Singapur xorijiy davlatlari misolida kasbiy ta’limi tizimida axborot kompetensiyalarini rivojlantirishning asosiy jihatlari ochib berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston kasbiy ta’limi tizimini takomillashtirish va o‘quvchilarning axborot bilan ishlashda kompetensiyasini oshirish bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar taqdim etildi.
Keywords: Kasbiy ta’lim,xorijiy tajribalar,axborot bilan ishlash kompetensiya, AKT vositalar, dual ta’lim.