Z AVLOD DEMOGRAFIK VA PEDAGOGIK KONVERGENSIYA KONTEKSTIDA - Dildoraxon Qobilovna Malikova (Journal Park Publishing, 2023)
Maqolada dunyo miqiyosida intensiv ko‘lamda quloch yozayotgan raqamli texnologiyalar asrida indigo bolalar, g‘ayrioddiy iqtidorli, o‘ziga xos falsafiy dunyoqarashga ega, ijodkor va “qo‘lida gadjet bilan tug‘ilganlar” aynan Z avlod haqida fikrlar yuritilgan. Xususan, jamiyat rivojida, avvalo, farzandlarimizni bilimli, salohiyatli bo‘lishi, bola tarbiyasi – jamiyat tarbiyasi ekanligini haqida pedagog olimlar fikrlari, hamda raqamli avlod vakillarining mulohazalari dalillar bilan taxlil qilingan.
Keywords: Z avlod , demografik va pedagogik konvergensiya, kreativ ijodidiy makon, indigo bolalar.