CURRENT UZBEKI DICTIONARIES AND DICTIONARY TYPES - Q. T. Ruziyev (Western European Studies, 2024)
Ushbu maqolada o’zbek tilini boshqa tillarda so’zlashadiganlar uchun lug’atlar tayyorlab nashr ettirish haqida so’z yuritiladi. Hozirgi paytda boshqa tillilar o’zbek tilini o’rganishga mo’ljangan lug’atlar kam ekanligi hisobga olinib, ularni ko’paytirishni va rivojlantirish to’g’risida fikr yuritiladi. Hozirgi zamonaviy dunyoda o’zbek tilini ham o’rganishga qiziqish ko’paygan.
Keywords: Lug’at; lingvistika; ensiklopediya