TIJORAT BANKLARIDAN SOLIQLARNI UNDIRISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Ergasheva Lobar Raxmatulla qizi (The Conference Hub, 2025)
Ushbu tezis Oʻzbekiston Respublikasida tijorat banklari faoliyatida raqamli transformatsiya sharoitida soliqlarni undirish mexanizmlarini takomillashtirishga bagʻishlangan. Tadqiqotning dolzarbligi bank operatsiyalarining jadal raqamlashtirilishi, FinTech subyektlarining paydo boʻlishi va mavjud anʼanaviy soliq maʼmurchiligining ushbu oʻzgarishlarga moslasha olmasligi bilan asoslanadi.
Keywords: Raqamlashtirish,tijorat banklari, bevosita soliqlar,soliq maʼmurchiligi, api integratsiya, sunʼiy intellekt (si),real vaqt (real-time) nazorati, soliq bazasi, fintech (fintech)